Още студ от днес

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца. През нощта започналото от северозапад увеличение на облачността ще обхване страната.

Превалявания от сняг ще има главно в западните и централни райони на Северна България. Днес сняг ще превалява на повече места. По-съществени валежи ще има в Централния Предбалкан.

YouTube

Вятърът от северозапад ще се усили, ще е предимно умерен и с него ще нахлува нова порция студен въздух. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, максимални – между минус 1° и 4°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието ще има значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1°-3°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд ще се усилва.

Над планините ще има значителна облачност с превалявания от сняг. Ще духа умерен, по-късно през деня и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 12°.

В понеделник с умерен и временно силен северозападен, в Източна България североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните – между минус 4° и 1°. Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса и намалее. Във вторник минималните температури ще се понижат на места до минус 15°- минус 17°. В по-голямата част от страната и дневните температури ще останат отрицателни – между минус 5° и 0°. В сряда сутринта също ще е доста студено, но от запад облачността бързо ще се увеличи и след обяд в западните райони ще завали сняг. Вятърът ще придобие южна компонента, в Източна България и ще се усили.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе