Задържаха 9000 литра нелегално гориво в София

На 03 януари 2019 г. инспектори от отдел „Митнически разузнаване и разследване“ извършват роуд стоп проверки на Околовръстното шосе на София, в рамките на които спират микробус.

В товарния му отсек са установени два PVC-куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи течност с характеристики на петролен продукт – вероятно дизел. Оказва се, че шофьорът на микробуса и преди и попадал в полезрението на митническите органи, макар и да не е санкциониран за конкретно нарушение.

YouTube

За превозваното от него горивото този път той не успял да предостави документи, които да удостоверят заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза, съобщиха от Агенция „Митници“.

При последващите оперативни действия на митническите инспектори, със съдействие на шофьора, е проверен обект, намиращ се в София, за който има основателни съмнения, че се стопанисва от същото лице и че там се съхраняват също петролни продукти без документи. В склада инспекторите установяват наличие на още три 1000-литрови PVC-куба, пълни с нефтопродукти, както и спряна от движение автоцистерна, без регистрационни номера, в която също е установено наличие на около 4000 л течност с мирис на петролен продукт.

До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

От иззетата и задържана стока – общо 9000 л нефтопродукти, са взети проби за лабораторен анализ. За случая е образувано административнонаказателно производство по описа на митница Столична.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе