Опасен студ днес, температури до -19 градуса

В Севлиево е било минус 19, в Смолян – минус 17, в района на Кюстендил – минус 13. Жълт код за ниски температури е обявен за 24 области в страната. Температурите през деня ще бъдат от минус 4 до 1 градус.

По официалните данни на НИМХ най-студено е било през нощта в Кнежа. Там термометрите са отчели минус 20 градуса. В Севлиево е било минус 19, в Смолян – минус 17, в района на Кюстендил – минус 13, в района на Трън – минус 11, съобщи NOVA.

YouTube

През деня няма да има вятър, няма да има валежи, дори слънцето ще грее през по-голямата част от деня. В планините облаците ще се разкъсват до слънчево.

Предстоят ни нови валежи към сряда-четвъртък, като на места те ще са значителни. Причината е поредния циклон, който ще премине този път почти през нашата страна

В сряда още преди обяд ще завали сняг в западните райони. Дневните температури на изток ще се повишават и през нощта срещу четвъртък валежите в Източна България ще бъдат и от дъжд, и от сняг.

В четвъртък ще продължава да вали, отново ще застудява, като тогава валежите почти навсякъде ще бъдат от сняг. Най-съществена нова снежна покривка очакваме да се натрупа в планините на Южна България и северозападните райони.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе