Тежка зимна обстановка в страната

Усложнена е обстановката в цялата страна тази сутрин, като има и издадени предупреждения за опасно време.

Оранжев предупредителен код за обилни валежи от дъжд е в сила в Югоизточна България. В Югозападна – предупрежденията са в жълто за снеговалежи.

YouTube

Увеличава се опашката от камиони на българо-гръцката граница заради лошото време в Гърция – забраната за преминаване вече е за превозни средства над 3,5 тона, информира bTV.

Стотици шофьори спаха в тировете си, като по думите им чакането е започнало вчера следобед и едва след 7 ч. днес властите в южната ни съседка са започнали да пропускат тежкия трафик.

В Смолянско в началото на деня имаше изискване всички превозни средства да са с вериги Забранено е движението на товарните автомобили над 12 т без ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала“ и „Печинско“, Батак – Доспат и Девин – Михалково.

В София беше и най-студено тази нощ. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че се очаква през целия ден в столицата да продължи да вали сняг. По думите й вече се чистят спирки и подходи на подлези, като тя призова собствениците да почистят пред жилищните сгради и търговските обекти.

162 души са прекарали нощта в кризисните центрове на СО.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе