Младеж блъсна жена, подхлъзнала се на лед, пострадалата е починала на място

56-годишна жена е загинала, след като е била блъсната от товарен бус в центъра на село Басарбово.

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 7.30 часа на тел.112. На място са били изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“.

YouTube

Според първоначалната информация жената се е подхлъзнала на заснеженото платно и е паднала на земята. Не е могла да се изправи и е била блъсната от товарен бус, който зарежда магазините с хляб. При удара тя е починала на място.

Сред първите, които са се обадили на тел.112, е Недялка Гечева, чиято къща е в непосредствена близост до местопроизшествието. Тя разказа, че познава загиналата – също жител на Басарбово, както и дъщеря й, която е началник на местната поща, предава Русе Медиа.

„Чух нещо, само някакъв тътен, защото от прозорците много не се чува. Погледнах, чувам някой вика – ох, олеле, олеле, ударих жената. Видях, че има някакъв човек, момче, излязох да видя какво е станало. Гледам буса, гледам някаква жена, то момчето трепереше цялото, почна да плаче над жената“, разказва Недялка.

Екипът на „Спешна помощ“ само е констатирал смъртта на жената. Тъй като инцидентът е в центъра на селото, тялото й е било вдигнато от медиците и откарано в „Съдебна медицина“, за да не се стресират хората от ужасната гледка.

Шофьорът, който е младо момче, е в шок от трагедията. Той също е жител на селото, кара бус с обратен волан, с който разнася хляб от русенска хлебопекарна.

Полицията изяснява случая на място.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе