Проведе се открит урок в Автото, посветен на Деня на Разград

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на открит бинарен урок по музика и история в ПГТС“Христо Смирненски“, посветен на предстоящия Ден на Разград 28 януари. На събитието за пръв път бе представен проектът на маестро Красен Иванов и цигуларката Мила Иванова „Разград – музика и кадър“.

Урокът започна с припомняне на исторически данни за Освобождението на Разград, както и с изпълнения на творби на най-известния разградски композитор Димитър Ненов. След това пред осмокласниците от ПГТС бяха представени фотографии и видеокадри от Разград, направени от Красен Иванов през четирите годишни времена. Това ставаше на фона на популярни творби на класически композитори от целия свят, изпълнени на цигулка и синтезатор. Предстои проектът да бъде представен и в други училища в Разград.

Урокът завърши с изпълнения на самите ученици, те изпяха „Хубава си, моя горо“ и „Един неразделен клас“, ученик със СОП също се включи със свое изпълнение на китара.
Г-н Драганов поздрави авторите на проекта „Разград – музика и кадър“ за оригиналния подход, както и училищното ръководство за инициативността, а на учениците пожела да са любознателни към нови знания и умения, а също и към красотата на родния край.

Гости на открития урок бяха и началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, главен експерт „Култура“ в община Разград Виолета Антонова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе