Тийнейджъри ще бъдат осъдени на общо 19 години затвор за убийство и изнасилване

Деца се признаха за виновни за убийството на старица, която преди това изнасилили. Тийнейджърите Осман Юсуфов и Станислав Митков получиха присъди общо в размер на близо 19 години затвор.

Тежко престъпление беше извършено на 22 ноември 2017 г. в Провадия. 14-годишният тогава Осман и с две години по-възрастният му брат нахлули в дома на своя 77-годишна съседка, за да я ограбят. Със сила отнели от жената 69 лева, след което я изнасилили. От нанесения побой пенсионерката починала.

YouTube

Пред Варненския окръжен съд двете момчета се признаха за виновни и процесът срещу тях беше гледан по съкратената процедура. Поради тази причина наложените им максимални по закон наказания бяха намалени.

В крайна сметка Станислав получи 10 години затвор, а Осман – 8 години и 8 месеца. До навършване на пълнолетие братята ще търпят наказанията си в поправителен дом. Двамата непълнолетни бяха осъдени да изплатят на децата и внуците на жертвата обезщетения в размер на общо 575 069 лв.

Братята имат множество криминални и противообществени прояви. От години за тях липсват семейни грижи, като двамата са били отглеждани от баба си и дядо си.

Присъдите могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд-Варна.

Източник: dariknews.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе