Как да прочистим тялото след празниците

Снимка: архив

„Не е необходимо да подходим стресово към диетата. Килограмите, които сме качили по празниците, организмът не ги счита за свои структури и много бързо може да се лиши от тях, така че трябва само да му помогнем.“ Това отбеляза диетологът проф. Донка Байкова в интервю за bTV.

По думите ѝ трябва да започваме плавно да премахваме някои неща от менюто си.

YouTube

Проф. Донка Байкова посочи още, че в момента са актуални моно диетите.

„Ако ядете само по няколко яйца на ден, с много течности, ще свалите още първия ден 1 кг. Организмът използва много енергия, за да разгради тази храна и все едно че се движим“, каза още диетоложката. Според нея обаче не трябва да прекаляваме със солта и подчерта, че наистина трябва да пием много течности.

Друг вариант за бързо сваляне на килограми е един ден да се ядат само картофи, вторият ден – само риба или само яйца, и третият ден – само плодове и зеленчуци. Проф. Донка Байкова препоръча киселото мляко за прочистване на стомаха, а зеле, броколи и карфиол – за черния дроб, диоретични ефекти пък могат да се постигнат с плодове и зеленчуци.

За тези, които сега започват диета, проф. Байкова припомни, че трябва да поддържат добър имунитет, защото сме в период на застудяване и грип. През студените дни трябва да се приемат билкови напитки и растителни антибиотични субстанции, препоръча още тя.

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе