Кои храни не бива да държим в хладилника

Опитвали ли сте се да намажете туко що извадено от хладилника масло на препечена филийка? Да, нищо не се получава. Колкото и да ни е странно, има някои храни, които са по-вкусни, когато не са стояли на студено в хладилника.

Ето кои са те:

YouTube

МАСЛО

Макар че съдържа пастьоризирано мляко, маслото може и трябва да седне на тезгяха за няколко дни. Просто не забравяйте да държите маслото в херметически затворен контейнер и температурата на вашата кухня да остане под 21 градуса. Не можете да използвате цялото масло на веднъж? Тогава оставете част от него навън, а останалата в хладилника.

ПЪПЕШИ

Необелените пъпеши с груба кожа (както и динята) трябва да бъдат оставени извън хладилника, за да се узреят. Едно изключение? Сорта Honeydew, който всъщност не продължава да узрява след бране и се чувства най-добре в хладилника.

ДОМАТИ

Подобно на пъпешите, тези момчета просто стават все по-добри при стайна температура. Ако се притеснявате, че стават меки, можете да ги охладите. Или по-добре, да ги използвате веднага.

КАРТОФИ

Хладилната камера превръща нишестето в картофите в захар, което означава плътен текстури и сладък вкус. Вместо това ги държи в хартиена торба на хладно, тъмно място под мивката.

ЛУК

Лукът просто не се държи в хладилника. Това е закон!

ХЛЯБ

Знаем, че се притеснявате от буболечки, но съхраняването на хляба в хладилника не е отговорът. (Ще изсъхне и ще остарее.) Вместо това, съхранявайте в кутия за хляб до една седмица или замразете до три месеца.

МЕД

Студеното кара меда да кристализира по-бързо. Затова не е добра идея да го държите в хладилника.

КАФЕ

Кафените зърна поглъщат миризмата от другите храни, което ще направи кафето ви след това с разнообразни аромати… което изобщо не е добре.

БОСИЛЕК

За разлика от другите билки, босилекът се впива в студените температури и абсорбира други миризми на храна. Вместо това го поставете на тезгяха в чаша вода като свежи цветя.

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе