Българин скочи от 11-тия етаж на круиз (видео)

Ник Найдев, 27-годишeн младеж от Ванкувър, Вашингтон, е бил изгонен от компанията Royal Caribbean, със забрана да се качва повече на нейни кораби, след като е скочил от балкона на 11-ия етаж, пише БЛИЦ.

Видеото на скока бе качено на акаунта на Найдев в Инстаграм на 12 януари. По време на публикуването клипът е гледан близо 100 000 пъти. Скокът се случил по време на пристанищна спирка в Насау, Бахамските острови. Луксозният лайнер, от който той скочил, е Симфония на моретата.

YouTube

В коментарите в Инстаграм Найдев каза, че все още е бил пиян от предишната вечер по време на скока. Под своя снимка Найдев пише: „Какъв старт на 2019 г.“ Найдев идентифицира своя приятел Константин Крячун като оператор. Говорейки с КОИН, Найдев каза, че не му е било разрешено да се върне на кораба и е бил принуден да купи билет за самолет от 200 долара до Маями.

Найдев заяви пред станцията в изявление:

„Наистина съм изненадан от това как това видео се разпространи в интернет. Не очаквах това, преди да скоча. Идеята ми беше, че това ще е добър смях за моите приятели и аз просто ще плувам обратно към брега и ще продължа почивката си и никога не съм мислил, че ще стане толкова сериозно. Когато охраната ме настигна, те казаха на мен и моите приятели, че трябва да опаковаме чантите си и да напуснем кораба незабавно и, че не сме добре дошли на никой от техните круизни кораби.

Местната полиция в Насау, Бахамските острови, беше повикана да ни вземе от кораба, но за щастие полицията смяташе, че цялата ситуация е забавна и не пристъпи към подаване на каквито и да било правни действия. Скочих от 11-ия етаж и височината трябва да беше над 100 фута. Надявам се, че не вдъхновявам никого да опита това, защото не искам да се чувствам отговорен за нечии наранявания. “

В коментарите в Инстаграм, Найдев говори за последствията от скока, казвайки: „Краката ми бяха наистина добре. Боли ме вратът и опашната кост. Все още бях пиян от предишната нощ. Когато се събудих, просто реших да скоча. Когато изтрезнях, гърбът ми започна да ме боли доста зле. Едва можех да ходя в продължение на 3 дни и едва можех да спя от болката.” Найдев каза, че една малка лодка го е отвела до брега. Краизната компания заяви в изявление: „Това беше глупаво и безразсъдно поведение и на него и на неговите спътници бе забранено да пътуват отново с нас. Проучваме правни действия.”

В друг коментар Найдев обърна внимание на забраната, като каза: „Цялата ми група беше разбита и са ми забранени всякакви круизи за цял живот.“

Според страницата на Найдев във Фейсбук, той е роден в Германия с български родители, които се преместват в Съединените щати, когато той е на три години. Найдев е възпитаник на Heritage High School във Ванкувър и е бивш треньор по гимнастика. Има клипове на профила на Найдев, които му показват негови скокове от високо, на джет ски и сноуборд.

Видеото е заснето по едно и също време, когато 16-годишно момче загина, след като е паднало от балкона на осмия етаж на подобен круизен кореб, наречен Хармония на моретата, също на Royal Caribbean, докато корабът е бил на котва в Хаити. Тийнейджърът очевидно се е опитвал да влезе в стаята си през балкона, тъй като е изгубил ключа си. Жертвата е посочена като Лоран Мърсър, от островите Уолис и Футуна, френска колония в южната част на Тихия океан. The Sun Sentinel съобщава, че Мърсър и неговото семейство са били в средата на седемдневна семейна ваканция в Карибите, когато се е случил инцидентът.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе