От Общината представиха програмата за Деня на Разград

Днес, 18 януари, главен експерт „Култура“ в Общинска администрация Виолета Антонова на пресконференция запозна представителите на медиите с предстоящите събития, посветени на 28 януари – Деня на Разград.

В програмата са включени следните събития: на 24 януари от 14:00 ч. на пл. „Възраждане” ще бъде даден старт на Лекоатлетически крос „Освобождение”. Това е 55-то юбилейно издание на голямото спортното събитие, което датира от 1994 г.

YouTube

На 25 януари 2019 от 10:00 ч. във фоайето на Общински културен център Разград ще се проведе детско тържество„Разград – древен, млад и вечен“ на Детска градина № 14 „Славейче“. Същият ден отново във фоайето на ОКЦ от 14:00 ч. ще бъде открита фотоизложба и церемония награди във фотоконкурс „ Разград – уловени мигове“ Център за ученическо, техническо и научно творчество.

На 26 януари от 15:00 ч. в Етнографски музей събитието „Детето в сърцето“ ще представи публицистичното творчество на Снежана Желязкова, носител на награда „Будител на годината 2018“ от образователна платформа „Учители БГ“.

На Деня на Разград 28 януари 2019 от 9:30 ч. в Храм „Св. Николай Чудотворец” ще бъде проведен Празничен водосвет и панихида за загиналите руски войни и български опълченци.
От 11:00 ч. в залата на Общински съвет-Разград ще се състои Тържествена сесия на Общински съвет Разград, посветена на 28 януари – Ден на Разград.

От 12:30 ч. в Общински културен център и тази година всички деца, родени на 28 януари ще получат своето детско парти„Честит рожден ден!”с подаръци.
Ритуалът за поднасяне на венци и цветя Поклон пред Освободителите ще бъде от 16:30 ч. на площад „Възраждане” с празнични илюминации.

Веднага след ритуала от 18:00 ч. в залата на Народно читалище „Развитие 1869“ –(стария театър) ще се проведе церемония за удостояване със званието „Почетен гражданин на Разград”. За гражданите подарък за събитието ще бъде празничен концерт акапела на„Ева квартет“, който е със свободен вход. Четирите изпълнителки са солистки на „Мистерията на българските гласове“, които имат самостоятелен репертоар, а спектакълът ще бъде придружен от атрактивно осветление.

На 29 януари 2019 от 11:00 ч. в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ побратимените градове на Разград от Румъния – Община Кълъраш и Община Слобозия правят подарък-изложба с творби на художници от Румъния. 20 картини от румънски автори ще бъдат експонирани в Художествената галерия, културен жест от двата побратимени града, по повод 28 януари. До момента има потвърждения за участие в мероприятията на делегация от Кълъраш и делегация от Слобозия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе