Диетите влияят на настроенията ни

Диетата може да ни накара да се чувстваме по-оптимистично настроени. Това се дължи на един специфичен антиоксидант, който се съдържа в зелените плодове и зеленчуци, както и в морковите.

По-енергични. Според някои медицински изследвания, ако ядете малки порции, но често, спрете алкохола и захарта, това ще ви даде много повече енергия.

YouTube

А може и да се почувствате депресирани. Ако сте прекаляваи със захарта и вредните храни, които рязко повдигат нивата на кръвната захар, може за известно време да се чувствате, сякаш тези храни ви липсват. Това е колкото тревожно, токлова и преодолимо. След седмица ще се почувствате по-леки.

Ниски нива на енергията. Ако досега храненето ви е включвало повече висококалорични храни, въпреки че са нездравословни, може да се почувствате леко изморени. Това е временно. Когато тялото ви започне отново да привиква към енергията от плодове, зеленчуци и месо, което не е минало тежка обработка, всичко ще си дойде на мястото.

Диетата може да ви превъзбуди. Да, говорили сме за храните, които влияят на либидото, така че ако диетата ви включва морски дарове – не се учудвайте на страничния ефект.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе