Кметът посети Дряновец и разговаря с жителите му за проблема с автобусния транспорт

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, заедно с главен експерт „Транспорт“ в Общинска администрация Станимир Стоянов, се срещнаха с жители на село Дряновец във връзка с наболял въпрос за прекратена автобусна линия.

Градоначалникът пожела да поясни на място развръзката на ситуацията пред хората от селото и причината за прекратяването на договора по желание на превозвача на автобусната линия Разград-Дряновец-Балкански-Разград от 01.10.2018 г.

YouTube

На жителите на с. Дряновец бе обяснено, че основната причина е липсата на пътникопоток, тъй като жителите на селото са използвали линията Ветово-Разград, която не е от квотата на Община Разград, месец след прекратяването на първата линия и тази на Ветово също е преустановена.

След тази ситуация, с две прекратени линии селото остава без автобусни линии, при което на 03.01.2019 г. в деловодството на Община Разград е входирана докладна от кметицата на с. Дряновец Христинка Колева, която обяснява, че е нараснал проблемът и два месеца в селото няма преминаващи автобуси. Тя е приложила подписка от 146 човека, които молят за намеса и решаване на възникналия проблем.

Жителите на селото помолиха да им бъде отпуснат един месец пробна автобусна линия, за да гарантират, че ще бъде рентабилна автобусната линия за бъдещия превозвач. Д-р Валентин Василев обясни, че Общинска администрация няма автобуси и заради това сключва договори с изпълнители, които са частни превозвачи. Ако жителите искат да имат автобусна линия, трябва да използват тази, която е сключила договор с Общината, защото няма механизъм, който да задължи и задържи частника да поддържа непечеливша линия.

Кметът д-р Валентин Василев пое ангажимент да се проведат разговори с превозвачите и да се търси решение на проблема.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе