Студент забави родителско посещение с бомбена заплаха на самолет

В мивката са натрупани мръсни чинии. Хлебарки се катерят по стените. Изпод вратата на вашия съквартирант се носят зловещи миризми.

Просто си знаете, че родителите ви ще бъдат ужасени от начина, по който живеете, така че … се обаждате с бомбена заплаха и забавяш самолета?

По-рано тази седмица 23-годишен френски студент беше обвинен в отправяне на фалшива бомбена заплаха. Според прокурора по случая, неговата мотивация е била да спре родителите си да го посетят, съобщава T+L, цитиран от profit.bg.

Родителите му се качват на борда на полет на easyJet от Лион до Рен във Франция на 18 януари. Скоро след излитане самолетът, който превозва 159 пътници, е принуден да обърне и да се върне в Лион. На летището пожарна посрещна машината. Пътниците слизат, а полицията претърсва самолета за бомба. Такава обаче не е намерена.

„Безопасността и благосъстоянието на нашите пътници и екипаж са най-високият приоритет на easyJet“, се казва в изявление на авиокомпанията.

Пътниците имат възможност да хванат друг самолет по-късно през същия ден.

„Човекът, който стои зад това деяние, е идентифициран“, заяви прокурорът на Рен тази седмица. „Това е 23-годишен студент, който не искал родителите му, които били на борда на самолета, да се присъединят към него в Рен.“

Студентът ще се яви в наказателния съд през май, където ще се изправи през възможността да получи пет години затвор и глоба от 75 000 евро, ако бъде признат за виновен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе