Няколко храни за бърз растеж на косата

Случвало ли ви се е да чакате водата на котлона да заври и да ви се струва, че колкото повече я гледате, тя толкова повече не желае да заври? С косата се случва по същия начин. Чакате ли я нетърпеливо да порасне и вглеждате ли се в нея всеки ден, ще ви се струва, че никога, никога няма да имате отново дълга грива. Ще имате. И то по-скоро, отколкото си мислите, ако леко промените разкрасителните си навици, пише Edna.bg.

Оставете на мира пресата за коса и машата. Изтощената коса не расте бързо. Подрязването на връхчетата няма да ускори растежа на косата, защото косата расте от корените, не от върха. Ще ви помогне обаче да имате свежа и красива коса. И понеже красотата идва отвътре, трябва да включите в менюто си храните, за които ще ви разкажем. Само така ще сте сигурни, че резултатите наистина няма да закъснеят.

YouTube

Храни за растеж на косата:

Магданоз: Съдържа голямо количество витамин С. Както знаете, той е антиоксидант, а като такъв заздравява структурата на косъма и космения фоликул. Предотвратява и начупването на косата.

Авокадо: Наситените мастни киселини, които авокадото съдържа, могат да се открият и е структурата на кожните клетки. Те помагат на кожата ни да е гъвкава и мека. Също така стимулират производството на колаген и еластин, които са младостта и еластичността както на кожата, така и на косата.

Слънчогледови семки: Чопленето на семки в парка може и да е просташко, но пък се оказва много полезно за косата. Семките съдържат много витамин Е, който подобрява кръвообращението в скалпа и засилва растежа на косата. Само изхвърляйте люспите в кошчето.

Яйца: Жълтъците съдържат биотин, който спомага за растежа на косата. Биотинът е основна съставка и в шампоаните за растеж на косата. По едно яйце на закуска и едно в салата за обяд и ще се радвате на хубава коса.

Бадеми: Съдържат биотин, също като жълтъците на яйцата. Ако включите тези храни в режима си, до два месеца косата ви ще има съвсем различен вид. Само не спирайте да тренирате редовно, за да компенсирате приема на по-мазни храни с повече движение.

Сладки картофи: Ще ги познаете по леко червеникавата кора. Богати са на бета-каротен, който помага за растежа на косата и за здравето на скалпа.

Мазни риби: Сьомга, шаран, скумрия, риба тон ще ви помогнат да си набавите много витамин D и протеини, както и омега-3 мастни киселини. С тяхна помощ косата ви ще бъде по-силна, а скалпът – здрав.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе