Хотел „Разград“ става на 35 години

Снимка: http://socbg.com

Емблематичният разградски хотел отваря врати през 1984 г. и се превръща в емблема на града, част от флагмана на туристическата ни индустрия „Балкантурист“.

Снимка: http://socbg.com

YouTube

Строежът на 16-етажния хотелски комплекс Разград, 1981 г.Той се намира над площад „Ларго“ и до него водят цели 200 стъпала. Тази чудовищна грамада, която днес изпълва целия градски хоризонт, може би открай време не прави никакво впечатление на разградчани, но постройката си съществува и ни наблюдава – като огромен космически кораб, пътуващ през времето и пространството…

Снимка: http://socbg.com

„Хотелът“, както галено го наричат всички, е започнат в проект още през юли на 1973 и е окончателно завършен и отворен на 27 януари 1984. Негов създател е архитект Савел Марков. В работата си по сградата той успява да приложи изключително модерни методи за онова време, правейки хотела в Разград истински „небостъргач“ от български тип, което за онези години не е немислимо, но е изключително, че този „исполин“ се намира и има честта да бъде в неголям български град като Разград.

Към момента хотелът продължава да функционира, но под ново име – Cartoon.

Снимка: hotelcartoon.bg

Източник: socbg.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе