Ползите от кокосовото масло

Полезното кокосово масло има широкоспектърна употреба.

В следващите редове ще ви разкрием как да използвате този продукт при изтощена коса, пърхот, чупливи нокти, суха кожа и т.н., сподели woman.ru, предава Lekuva.net.

1. Кокосовото масло има отличен ефект върху изтощената коса. Възстановява блясъка и здравината й само след няколко приложения. Достатъчно е да втриете кокосово масло по дължината на цялата коса. Оставете го да подейства в продължение на 30 минути, след което го отмийте с обикновен шампоан.

2. Отлично средство против пърхот! С помощта на кокосовото масло можете лесно да се избавите от пърхота. Втрийте кокосово масло в корените на косата и го оставете да подейства за една нощ. На следващата сутрин отмийте. Повторете до пълното изчезване на пърхота.

3. Често пъти кожата на устните изсъхва. Кокосовото масло е отлично средство при напукани устни.

4. Ако ноктите ви са твърде меки и чупливи, на помощ отново идва кокосовото масло! Необходимо е само да нанесете малко количество от продукта върху нокътната плочка. Втрийте го хубаво докато попие. След броени дни ще забележите голямата разлика!

5. Кокосовото масло може да бъде конкуренция на множество пилинг продукти. Достатъчно е да смесите 1 с.л. кокосово масло със същото количество смляно кафе. В случая кафето играе ролята на абразивен агент. Ако не разполагате с кафе, бихте могли да го замените с кокосови стърготини, сол или захар.

6. Омекотява кожата.

Често пъти кожата на лактите, петите и около ноктите е доста груба. Можете лесно да я омекотите, като я намажете с кокосово масло.

7. Готвене.

Можете да използвате този продукт за пържене и печене. За разлика от множество растителни масла, кокосовото масло запазва структурата и полезните си свойства дори и след загряване. Освен това подобрява вкуса на ястията и им придава много приятен вкус.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе