Разград отбеляза своя празник с почит пред Мавзолея-костница и заря

Ръководството на Областна администрация-Разград присъства на тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница на загиналите руски войни и български  опълченци в Разград по повод 28 януари – Деня на Разград. Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова поднесоха венец, заместник областният управител Евгени Драганов също бе сред официалните гости на събитието, организирано от община Разград.

YouTube

Тържествени слова пред събралото се на площад „Възраждане” множество произнесоха кметът на Разград д-р Валентин Василев и Генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов. Сред официалните лица, които поднесоха венци и цветя, бяха още: народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, архиерейският наместник отец Георги, районният мюфтия Мехмед Аля, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, членове на делегации от румънските градове-побратими на Разград Слобозия и Кълъраш.

Ритуалът на почит пред Мавзолея-костница започна с поднасяне на венци от името на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и на министър-председателя Бойко Борисов. Над половин час продължи поднасянето на венци и цветя от признателни граждани.

В ритуала участваха и членове на СНЦ “ ЖИВА ИСТОРИЯ“ гр. Шумен с четнически униформи. В края на общоградското тържество имаше пищна заря, а след нея в залата на НЧ”Развитие 1869” бяха връчени отличията на тримата нови  почетни граждани на Разград, след което за жителите на Разград имаше концерт на „Ева квартет”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе