Разград празнува 141 години Освобождение

С Празничен водосвет и Панахида за загиналите руски войни и български опълченци  започнаха събитията, посветени на Деня на Разград-28 януари. Те бяха отслужени от Русенския митрополит Наум и архиерейския наместник отец Георги в храм „Св.Николай Чудотворец“. На панахидата присъстваха и кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, председателят на ОбС Разград Надежда Радославова и зам.-кметът Галина Георгиева.

YouTube

В 11:00 часа се проведе Тържествената сесия на Общински съвет Разград, която откри със слово председателят на ОбС Надежда Радославова, слово за 141-годишнината имаха и кметът д-р Валентин Василев, народният представител Десислава Атанасова, представители на делегации от Слобозия и Кълъраш-Румъния. Присъстваха още кметът на Община Тутракан д-р Димитър Венков и председателят на ОбС Тутракан Данаил Николов, областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, както и дългогодишният кмет на Разград Венелин Узунов.

Втора точка от дневния ред бе разглеждането на докладни записки за удостояване със званието „Почетен гражданин на Разград“ на трима човека с особени заслуги към града, общината и Родината във всички области на обществения живот, за дългогодишната обществено-полезна дейност, високи морални постъпки или действия в името на обществото и личността, изключителни постижения в областта на науката, културата, спорта и др. Съветниците единодушно приеха предложенията направени от инициативните комитети да бъдат удостоени с почетното звание проф.д.п.н.Пламен Радев, Здравко Душков и Здравко Занков.

В 12:30 часа в Общински културен център 31 кръщелници на кмета д-р Василев, родени на 28 януари и две двойки тризнаци, получиха своите подаръци.  Градоначалникът  пожела на децата да са все така целеустремени и да следват желанията си. Той се обърна и към родителите с пожелание да се радват по-дълго на децата си, а ако те се реализират извън Разград  да знаят, че тук ги чакат винаги родители и близки. Десислава Атанасова пожела на рождениците да бъдат все така по детски чисти, обичани, победители и немирници и да станат успелите лидери на България. Всяко дете по традиция получи подарък, а в края на тържеството имаше празнична торта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе