Google+ спира да работи от 2 април

Google+ e платформа, която компанията разработи като конкурент на Facebook и другите алтернативни социални мрежи в интернет.

С течение на времето, обаче се оказа, че това е специфична ниша и твърде малко потребители използват активно този продукт. Обвързването на Google профилите с тези в Google+ също не промени драстично ситуацията, пише digital.bg. В крайна сметка след изтичане на данните на над 500 хил. потребители Google реши да спре Google+ и така да се фокусира върху по-успешни проекти.

YouTube

Компанията обеща да предостави допълнителни детайли за начина, по който ще бъде блокиран достъпа до Google+ и възможностите да изтеглим информацията си. Социалната мрежа официално няма да е налична за потребителите от 2 април, информира BusinessInsider, цитиран от digital.bg . След този ден няма да може да отваряме нито един акаунт в Google+, както и да виждаме съдържанието в отделните страници. В кратки срокове след това Google ще започнат да изтриват снимките и клиповете от Album Archives.

Добре е да знаете, че от 4 февруари се спира функцията за създаване на нови профили, страници и събития в Google+. Компанията вече започна да информира и подканя потребителите да не чакат последния момент, за да започнaт да създават резервно копие на информацията си.

В официалният блог на Google ще откриете в детайли информация как лесно да го направите, като тези данни можете да видите на този линк. Съществуват и външни приложения за тази цел, като например Google+ Exporter за Windows, Linux и macOS.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе