Ще имаме топла неделя

През нощта ще бъде предимно ясно, със слаб югозападен вятър в източната половина от страната.

Минималните температури ще са от 0-2 градуса в северозападните райони до 6-8 градуса на изток. В сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще бъде намалена.

YouTube

В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Югозападният вятър ще се усили, ще е умерен, след обяд – временно силен и с него температурите значително ще се повишат. Максималните температури ще са предимно между 12 и 17 градуса, по-ниски на места в Северозападна България. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е малко над средното за месеца.

В планините ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност, но ще бъде доста ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9 градуса, на 2000 м – около 3 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони, без валежи. Ще духа умерен, след обяд и силен южен вятър. Максимални температури от 12 градуса в северните до 17 градуса в южните райони. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В началото на следващата седмица все още ще бъде доста по-топло от обичайното. В понеделник облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, по-значителна над Западна България. Вятърът ще отслабне.

Във вторник над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони – от изток-североизток и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават.

През нощта срещу сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м – сняг. В сряда превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество – в Западна България. В четвъртък и петък в Западна България от северозапад, в Източна – от североизток, понижението на температурите ще продължи.

Все още на места ще има и превалявания, в четвъртък на повече места в Северна България, в петък – в Източна. Първия ден в Предбалкана и високите котловинни полета на Западна България, втория – в североизточните райони дъждът ще премине в сняг, но от запад валежите ще спрат. В събота ще е без валежи, но ще остане със значителна облачност. Вятърът и в източните райони ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе