Отбелязваме Световния ден за борба с онкологичните заболявания

4 февруари е Световният ден за борба с онкологичните заболявания, на който тази година UICC (Международен съюз за контрол на рака) и СЗО започват нова три-годишна кампания под мотото: „I Am and I Will“ – „Аз съм и аз ще бъда“.

Тя призовава всички – лекари, пациенти, политици, цялото общество, да поеме своя личен ангажимент за намаляване на глобалните последици от рака и да действа.

YouTube

Един от най-иновативните методи на лечение на онкологични заболявания у нас ще бъде презентиран днес, 4 февруари, от 13.00 часа в конферентната зала на УМБАЛ „Канев“ в Русе. По този начин ще бъде отбелязан и Световния ден за борба с рака.

Персонализираната терапия на пациенти с онкологични заболявания в България дава голяма надежда на специалистите за по-добри резултати от лечението. Тя е възможна благодарение на генетични и комплексни молекулярно-генетични тестове, чрез които лекарите могат да изберат най-подходящата терапия, съобразно генетичните характеристики на тумора на конкретния пациент.

Такива тестове помагат също да се открият лицата с висок риск за развиване на злокачествено заболяване, а също и да се определи степента на риска от рецидивиране на заболяването.

В събитието ще участват д-р Камен Кожухаров, управител на КОЦ Русе, д-р Катерина Генова, началник отделение „Медицинска онкология“ и ръководител „Лечебна дейност” на КОЦ Русе както и представители на фирмата, занимаваща се с генетичните тестове – НМ Дженомикс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе