Мъж съди родителите си, защото са го създали без негово съгласие

Точно когато си мислите, че сте чули за всеки един възможен абсурд на тази планета, се появява новина от този род. 27-годишен индиец планира да съди родителите си (с които признава, че е в добри взаимоотношения), тъй като са го родили без неговото съгласие, пише The Blaze.

Рафаел Самюел от Ню Делхи е на мнение, че децата не трябва да се чувстват задължени към родителите си и дори е нужно да искат обяснение защо точно са решили да ги родят.

YouTube

„Искам да кажа на всички индийски деца, че те не дължат нищо на родителите си – казва Самюел пред The Print. – Обичам майка си и баща си, имам страхотна връзка с тях, но те са ме родили за собствена радост и удоволствие.“

„Моят живот е невероятен, но не виждам защо трябва да карам друго човешко същество да преминава през всички проблеми, свързани с училището и намирането на кариера. Особено при положение че нe е пожелавало да съществува“, допълва той.

Вярването на Самюел е част от система, наречена „антинатализъм“, която прокарва виждането, че децата не трябва да се принуждават да се раждат, особено за сметка на планетата.

„Индийците трябва да знаят, че раждането не е задължително и че трябва да поискат от родителите си обяснение защо точно са решили да ги заченат“, обяснява той.

Самюел дори сравнява раждането с отвличане и поробване. Нещо повече – има своя собствена Facebook страница с близо 2000 фенове, наречена Nihilanand. На нея може да откриете най-различни мемета и видео клипове, според които на човешката раса трябва да й се позволи да умре. На една снимка например пише следното: „Добрият родител поставя детето си над своите желания и нужди, но самото дете е желание на родителя.“ Друго изображение нарича майките и бащите „лицемери“ и пита „Нима не е отвиличане и пробване да принудиш едно дете да се роди на този свят и впоследствие да го накараш да има каериера?“. Трети пост пък гласи: „Вие сте единствената причина, поради която детето ви е изправено срещу проблеми.“

В понеделник Самюел сподели видео, озаглавено „Неплодовитостта е секси!“, което може да видите по-долу. В неделя пък качи други клип, наречен „Уважавайте родителите си, само ако искате.“

Източник: obekti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе