Системни проблеми със закупуването на електронни винетки

Пореден абсурд с електронните винетки. Мъж от Пловдив плати два пъти за винетка, опитвайки се да я купи през мобилен телефон.

На 1 февруари Цветан Цветков решава да купи електронна винетка за автомобила си. Прави го през телефона, разказва bTV. Когато попълва полетата в сайта на bgtoll, му остава единствено да изпрати копие до имейла си. Тогава телефонът му звъни и той е принуден временно да преустанови попълването.

YouTube

„Стигнах буквално накрая, но не разбрах, че трябва да се изпрати имейл на пощата. След което исках да си изпратя имейл, но системата ме прехвърли в началната страница”, разказа Цветан.

Така му се налага да попълва всичко отново. Купил втора винетка. При проверка установил, че има две годишни винетки от една и съща дата.

Оказва се, че сайтът на bgtoll позволява дублиране на годишни винетки за един и същи регистрационен номер и период. Банковото извлечение е категорично – Цветан е платил два пъти и неговата годишна винетка на практика струва 194 лева.

От Националното тол управление обясниха, че става въпрос за прекъсната интернет връзка при позвъняването. Такива случаи били рядкост, защото при прекъсване на трансакция, ако е блокирана сумата по сметката, до два часа тя се връща на потребителя.

При Цветан обаче сумата не се връща, но ако подаде молба в свободен текст с искане за възстановяване на парите, има възможност да ги получи обратно.

От АПИ признават, че двойното плащане като това при Цветан е пропуск в системата и обещават решение на проблема.

Цветан може да получи надплатените пари за винетка, но нервите и времето, изразходвани, за да реши проблема си с институциите, ще останат за негова сметка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе