Обвиниха „Гучи“ за продажбата на расистки пуловер

Модна къща „Гучи“ оттегли от продажба свой артикул, след като компанията получи обвинение, че е расистки.

Дрехата е черен пуловер тип поло с висока почти до очите яка и процеп с червена уста, а според някои дрехата наподобява карикатура на афроамериканско лице, пише „Монитор“.

YouTube

В изявлението на „Гучи“, публикувано в социалната мрежа, се казва, че компанията се извинява за обидата, която е предизвикал техният артикул. Той спешно е бил изтеглен от продажба. Модната къща ще продължи да се придържа към многообразието „основна ценност, която трябва да се съблюдава, да се уважава и да бъде водеща при вземането на всяко решения.“

Това е често срещан проблем в модните среди напоследък. Миналия декември „Прада“ прекрати продажбите на серия с образ, който имаше кафява кожа и огромни червени устни, също поради оплаквания, че прилича на шарж на афроамериканско лице.

Създателите на световноизвестният бранд „Долче и Габана“ пък отмениха свое ревю в Шанхай и се извиниха, след като тяхна реклама – на която азиатка се опитва безуспешно да яде пица и спагети с пръчици за китайска храна, предизвика обвинения в расизъм и погазване на културни традиции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе