„Тритоника” зарадва потребителите на Дома за стари хора в Разград

Посланиците на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, почетните граждани на Разград с поетични души и необятни хоризонти на творчество – Иван Дойнов, Пламен Панчев и Иван Димитров възобновиха своята подета инициатива да бъдат сред потребителите на Дома за стари хора. Те си припомниха, че първата покана е била отправена от домуващия преди година, но вече не между нас Грозьо Грозев. Директорът на Регионалната библиотека Женета Александрова изпрати своите послания за здраве и положителни помисли през настоящата година, в която ще продължат съвместните инициативи между двете институции.

Духовната храна е по-важна за нас, имаме необходимост от това, споделиха потребителите на тази социална услуга в Разград. Тримата поети ги запознаха с малка част от своите творчески импулси в литературни тоналности, които бяха посрещнати с усмивки и аплодисменти. Непринудената атмосфера на комуникация предразположи възрастните хора да изразят своите емоции с благодарност за отношението. Домуващата Мара Бахнева сподели, че още от ученическите години пише стихове и прочете някои от тях.

YouTube

Директорът на социалната институция д-р Лейман Тюлеоглуева благодари на творците, както и на Женета Александрова за невероятния празник за душата. Тя припомни, че вече 15 години Дома за стари хора си партнира чудесно с Регионалната библиотека. Не пропусна да сподели, че в Дома си имат библиотека, както и 3 подвижни, които в съчетание с „Мобилната библиотека” (инициатива на РБ „Проф. Б. Пенев”) удовлетворят потребностите на потребителите на Дома за стари хора.

Радваме се, че благодарение на Регионалната библиотека и нейния директор, който прегърна идеята, сме тук сред вас, за да ви доставим поетичност в ежедневието, заяви Пламен Панчев. Наред с духовните подаръци, директорът на Библиотеката подсигури сладките комплименти, които заедно с подарените книги с автограф от творците доставиха добър тонус и лъчезарие в делника на домуващите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе