Голям автомобилен завод ще отвори врати във Врачанско

„Теклас България“ заяви официално инвестиционния си интерес към Община Враца. Това обяви преди часове кметът Калин Каменов. Той уточни, че фирмата е най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия.

„Тази седмица проведохме поредна среща в централата на компанията, на която ми връчиха всички необходими документи.На скромната церемония бяхме заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев.

От тук следва компанията да се спре финално на един от предлаганите от нас терени, да получи сертификат от БАИ и Общинския съвет да одобри сделката“, обясни Каменов и допълни, че цялата процедура ще отнеме около 2 месеца. Строителството на първия етап от проекта ще продължи 6 месеца. Стартово ще бъдат открити 500 работни места, като те постепенно ще достигнат 1000. Инвестицията ще бъде за над 30 млн. лева, обяви още градоначалникът. Според него „Теклас“ има дългосрочни договори с всички реномирани марки автомобили, а техният бизнес във Враца ще даде път за развитие на много малки фирми в града.

Това е вторият голям инвеститор в автомобилната индустрия, който избира Враца тази година. В първите дни на януари кметският екип във Враца подписа договор за изграждане на завод на „МД Електроник“ със стартова инвестиция от над 22 млн. лв. Заявката и там е за капацитет до 1000 работни места.

Източник: kmeta.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе