Голям автомобилен завод ще отвори врати във Врачанско

„Теклас България“ заяви официално инвестиционния си интерес към Община Враца. Това обяви преди часове кметът Калин Каменов. Той уточни, че фирмата е най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия.

„Тази седмица проведохме поредна среща в централата на компанията, на която ми връчиха всички необходими документи.На скромната церемония бяхме заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев.

YouTube

От тук следва компанията да се спре финално на един от предлаганите от нас терени, да получи сертификат от БАИ и Общинския съвет да одобри сделката“, обясни Каменов и допълни, че цялата процедура ще отнеме около 2 месеца. Строителството на първия етап от проекта ще продължи 6 месеца. Стартово ще бъдат открити 500 работни места, като те постепенно ще достигнат 1000. Инвестицията ще бъде за над 30 млн. лева, обяви още градоначалникът. Според него „Теклас“ има дългосрочни договори с всички реномирани марки автомобили, а техният бизнес във Враца ще даде път за развитие на много малки фирми в града.

Това е вторият голям инвеститор в автомобилната индустрия, който избира Враца тази година. В първите дни на януари кметският екип във Враца подписа договор за изграждане на завод на „МД Електроник“ със стартова инвестиция от над 22 млн. лв. Заявката и там е за капацитет до 1000 работни места.

Източник: kmeta.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе