Българки са жертви на трафик в Лондон

80% от секс работниците в кметство Енфийлд, Северен Лондон са от България и Румъния.

Става въпрос за хиляди момичета на възраст около 18 години, включително и непълнолетни, които реално са жертви на трафик. Данните са официални. Те бяха представени пред депутатите от парламентарната комисия за българите в чужбина от Нишан Джингозян – представител на българската общност в Лондон, предава Дарик.

YouTube

Нишан Джингозян, който работи в програмата за социална интеграция на кметство Брент в Лондон обясни, че става въпрос за трафик на хора.

„Това е организиран трафик. Престъпна група, която набира тези момичета, защото те са наистина около 18 години, в повечето случаи под 18-годишна възраст. Набират ги в социалните мрежи в България, осигурят им превоз до Лондон. Всичко е организирано. Там има някой, който ги поема. Настаняват ги в жилища. В момента, в който пристигнат в Лондон, им се вземат личните документи – нямат лична карта, нямат паспорт, не говорят английски, не знаят към кого да се обърнат. Те са класически жертви на трафик“ разказва Джингозян.

Повечето от момичетата от България са от райони с висока безработица и бедност, посочи още Джингозян.

„Всички са български граждани. Някои от тях са от ромски произход, но не само. Градовете, от които тези момичета пристигат, на базата на справка от полицията, това са градове в България смного високо ниво на безработица. Те споменаха Видин, Силистра, Казанлък и други малки градове и села около Пловдив. Може би това е основният мотив, нямайки никакви други алтернативи, да предприемат тази стъпка. Но това е организирана група и с такива мащаби, че нито едно локално кметство в Лондон, нито Великобритания като държава, би имала капацитета да се справи с този проблем“, обясни още той.

„С над 200 процента са нараснали престъпленията във Великобритания, породени от омраза след решението за Брекзит. Жертви на тези престъпления са основно граждани от Източна Европа, в това число и българи“, посочи още Джингозян.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе