Откриха ремонта по проект на ДГ „Райна Княгиня“

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов направиха символична „първа копка“, с която бе даден старт на изпълнението на строителните дейности на обект „Детска градина „Райна Княгиня“.  В официалната церемония се включи и областният управител Гюнай Хюсмен, гости бяха още председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова, заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, началникът на РУО Ангел Петков.

„Тази детска градина преди 35 години изглеждаше по същия начин, тук нищо не е правено, поздравявам моя екип, който работи по  проекта, благодарение на който тази сграда ще се промени видимо, както и условията в нея ще се подобрят многократно“, каза в приветствието си д-р Василев. Своите поздравления и пожелания за успех към кмета и екипа му поднесе  Гюнай Хюсмен.

YouTube

Менчето с вода, за да върви работата по-леко,  плиснаха заместник-кметът Галина Георгиева и директорът на ДГ „Райна Княгиня“ Ивалина Русинова.

Строителните дейности в детското заведение се финансират в рамките на проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В детската градина започва ремонт за подобряване на енергийната ефективност, дейности, които са съобразени с енергоспестяващите мерки, предвидени в изготвеното енергийно обследване на сградата. За срок от 150 дни изпълнителят ДЗЗД Тракия инженерни системи, гр. Димитровград, ще извърши полагане на външна изолация с оглед намаляване на топлинните загуби, ще постави допълнителен топлоизолационен слой на покривната плоча, ще подмени старите дървени прозорци с нова PVC дограма. Дейностите ще бъдат съпътствани и от възстановяване на мазилки и шпакловки, боядисване на стени и тавани и подмяна на съществуващите настилки в стаите. Ще бъде подменена отоплителната инсталация, в т. ч. на покрива на сградата ще се монтира соларна инсталация. В прилежащите площи около сградата  ще бъде извършена подмяна на настилки, ще се монтират нови съоръжения за игра. Ще бъдат изпълнени мерки, насочени към изграждането на достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания.

Контролът относно изпълнението на строежа в съответствие с одобрените инвестиционни проекти и приложимите нормативни актове ще извършва от „В.Л.М.-Енерджи“ ЕООД, гр. Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе