„Вълците“ проведоха първа тренировка с деца в рехабилитационен център „Емилиян“

 Първа тренировка за децата в Център за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“ проведе екипът на баскетболен клуб „Вълци-Разград“. С много емоции деца и треньори се впуснаха в играта, упражниха основни движения, взаимодействаха си в екипи и дори участваха в състезание, което донесе изключителен положителен заряд на всички присъстващи. Последва размяна на подаръци, усмивки и обещание за нова тренировка.

„Благодарение на подкрепата на генералния ни спонсор „Лудогорско пиле“, имаме възможност да работим безвъзмездно и с деца, които традиционно не попадат в масовите инициативи в града. Нашето общо желание и цел е да даваме равен шанс на децата в Разград и региона, като по този начин работим за по-добра среда и условия за всички. И в това отношение срещнахме безапелационна подкрепа в лицето на ръководството на „Амета“, коментира Пенко Велчев, председател на баскетболния клуб.

YouTube

Милкана Михайлова – директор на Център „Емилиян”  от 2006 г., сподели с голямо вълнение, че е важно кой е до теб в ежедневието, когато си тъжен и ти е трудно и как общува с теб. „Вече петнадесет години със специалистите, продължаваме да преследваме глобалната цел, която си поставихме още при основаването през 2004 г., а именно промяна на отношението на обществото към децата с нарушения, предоставяне на възможности за равни шансове и равнопоставенност, качествена подкрепа и професионализъм.“

Общото желание на специалистите от център „Емилиян“ и треньорите от школата е това да е началото на една системна и позитивна съвместна инициатива.

За Център за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“:

Спецификата на работа в Център „Емилиян” е с деца /3-18 години/ с временни травми, затруднения, нарушения или трайни увреждания, които имат следните характеристики: говорни нарушения, обучителни трудности, интелектуална недостатъчност, психически разстройства, генерализирано разстройство на развитието, емоционални проблеми, трудности в адаптацията, двигателни проблеми, множество увреждания, със задръжки в психическото развитие, психологични проблеми.

Основни цели на екипа на ЦСРИ „Емилиян” са да създаде включваща, приемаща и стимулираща развитието среда за децата със различни затруднения, нарушения и увреждания в община Разград и подкрепяща среда за техните семейства и да съдейства за възстановяване и развитие на потенциала на децата със затруднения, нарушения и увреждания и възможностите им за социална интеграция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе