Ниската скорост на дерайлиралия влак е предотвратила по-голяма трагедия

Товарна композиция с пропан-бутан дерайлира на гара Пловдив.

Спряно е движението на влакове между Пловдив и Филипово в посока Карлово. Излезли от релсите са първите три вагона на товарна композиция на частен жп превозвач. При инцидента няма пострадали граждани и няма опасност за населението.

YouTube

Първоначалната версия за инцидента е счупване на железния път, което е довело до излизане на влака от релсите. 27 са били вагоните в композицията, превозваща газ, като два от тях са били празни, съобщава БНТ.

Влакът се е движел с ниска скорост и затова композицията не се е преобърнала, което е предотвратило трагедия, подобна на тази в Хитрино през 2016 г.

Петър Ганев – ръководител „Карго“ във фирмата „Булмаркет“: Допустимата скорост е 40 км в час, ние имаме джипиес устройство, което показва 32-33 км, по данни на машиниста е била 35 км. Първоначалният оглед показа счупване на език на стрелка. Има и съмнения за скрити пропадания на железния път.

Главен комисар Николай Николов, представители на полицията, пожарната, както и началника на НКЖИ са на мястото на инцидента и предстои да дадат изявление пред медиите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе