Предотвратиха продажбата на дете в Бургас

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Разплитането на случая започва миналата седмица в териториалната дирекция в комплекс „Меден рудник“. Семейство цигани от квартал „Акациите“ отива там с дъщеря си, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане, тъй като оригиналният документ е изгубен. Той е необходим за издаването на други важни документи при пътуване зад граница и удостоверяване на родителски права. Поведението на фамилията се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване на гражданите.

YouTube

Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. Тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му и поискало помощ.

След като разбира за подготвяното престъпление, директорът на ЦАУ „Възраждане“ Магдалена Манолова сигнализира направо в районното полицейско управление. В разговора си със служителите на реда тя обяснява, че е необходимо да се действа бързо, преди участниците в схемата да са разбрали за разкриването на случая.

Патрулните коли и разследващите екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. Магдалена Манолова през цялото време поддържа връзка с тях и в същото време се опитва да забави семейството при издаването на документа, който те искат да получат възможно най-бързо. При последвалата акция са задържани няколко души. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе