Разград почете 146 години от гибелта на Васил Левски

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, заедно със заместниците си Галина Георгиева и Ердинч Хасанов бяха гости днес на две тържества на образователни институции, носещи името на Апостола на свободата. В ДГ „В. Левски“ ръководството на Общината поздрави екипа и децата на детската градина, а кметът връчи поздравителен адрес на директорката Антония Колева. Градоначалникът пожела на децата да любят, тачат и  милеят за Родината, да съхраняват историята жива. Малчуганите изпълниха празнична програма пред гостите и родителите си.

YouTube

Честването на 146-годишнината от гибелта на Апостола продължи в ОУ „В. Левски“, където пред паметника на героя се събират всяка година на тази дата учениците, родители, учители, институции и граждани. От името на Община Разград бе връчен поздравителен адрес на директора Диана Първанова. В него се казва: В дни като този делата на силните исторически личности, чрез които сме съхранили националния си дух, са по-живи. Те ни карат да бъдем горди и отговорни към хората и Родината. В нашите училища растат и учат умни, будни и родолюбиви деца, които показват, че са достойни наследници на Апостола.

Слово за живота и подвига на Левски поднесе председателят на Училищния съвет Юджел Хюсеин. Рецитал изнесоха децата от театрална група „Роли дроли“.

Венци и цветя поднесоха кметът д-р Василев и заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова, заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов. Поднесени бяха цветя и венци и от името на народните представители Десислава Атанасова и Денчо Бояджиева, от евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов, от общински съветници, деца, ученици, граждани, институции, организации.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе