Навици за по-пълноценни дни

Малките навици са като малки програми. За изпълнението им са нужни само няколко минути, но резултатът от тях продължава през целия ден. Ето 12 невероятно лесни навици, които си струва да включите във всекидневието си.

1. „Поръчайте“ си събуждане. Преди да заспите кажете на своя мозък/подсъзнание: „Събуди ме в … часа“. Вероятността да се събудите преди алармата с чувството, че сте се наспали е голяма.

YouTube

2. Ако този вариант не е за вас не слагайте смартфона ви до леглото, а така че да ви се наложи да станете, за да го изключите.

3. След събуждате изпийте чаша вода със стайна температура. Оставете близо до себе си чашата и я изпийте веднага щом се събудите.

4. След като си измиете зъбите, спрете за малко пред огледалото и се усмихнете. Кажете си: „Обичам се!“ Не всички обичат себе си достатъчно.

5. Разхождайте се всеки ден. Погледнете на това, като част от работата ви – по време на разходка ни хрумват интересни идеи.

6. Благодарете. Ако ви е тъжно, ако чувствате, че нещо ви липсва си припомнете три неща, за които сте благодарни. Веднага ще се почувствате по-добре.

7. Медитирайте в продължение на 10-20 минути. Ако не знаете как – отидете на тихо място и дишайте – вдишвайте и бройте до 4, задръжте дъха си, издишайте, като броите до 4. Съсредоточете се на дишането си.

8. Започнете от най-важната задача за деня. Преди да пристъпите към работа определете приоритетните задачи за текущия ден. След това започнете с главната. Ако са няколко – направете най-бързата о тях.

9. Всеки ден похвалете поне един човек.

10. Изпотявайте се всеки ден. Това е един от най-добрите начини да подобрите общото си здраве и да се чувствате щастливи.

11. Анализирайки деня си и си спомнете за хубавите неща от деня: „Кое е най-доброто, което ми се случи днес?“

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе