Оранжерия за производство на канабис разбиха криминалисти от Разград

Задържани са петима мъже, действали като организирана престъпна група

Оранжерия за производство на марихуана бе открита при специализирана полицейска операция, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура на 24 февруари в Разград. Във връзка с образувано досъдебно производство в условията на неотложност криминалисти от ОДМВР-Разград и РУ-Разград извършиха претърсвания в недвижим имот, находящ се в спортна зала в бившия завод „Диамант“.

YouTube

Установена е професионално изградена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвана с техника от изключително високо ниво. Оборудването, гарантиращо условия за осветеност, влажност, температура, покълване на семената и израстване на зелените стръкове, е закупено и доставено от чужбина. В помещението са намерени 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин килограм суха „стока“, приготвена за търгуване. Произведеното се пласирало в чужбина и при улична търговия в региона.

Извършени са претърсвания на пет различни адреса на територията на страната, както и на два леки автомобила.

В хода на разследването са установени петима мъже, съпричастни към извършването на престъпната дейност – 38-годишен от Разград, 32-годишен от село Казашко, 31-годишен от Разград, 23-годишен от Разград и 34-годишен от Сливен. Всички те са криминално проявени. При лични обиски и претърсвания в жилищата им са открити самоделен боен пистолет, картечен пистолет, пневматична пушка, газов пистолет, револвер, 5000 лв, електронна везна, семена, гриндер /мелничка за мелене на марихуана/, компютри и флашки, както и 10,2 грама канабис в различни опаковки.
Продължава работата по разследване и документиране на престъпната дейност. Води се досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 от НК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе