Следващият съперник на Кобрата е румънец

След месеци на неизвестност вече стана ясно официално, че следващият съперник на Кубрат Пулев на ринга ще бъде румънецът Богдан Дину.

Договорът вече е подписан, а двубоят ще бъде на 23 март в Коста Меса, Калифорния.

YouTube

Кой обаче е Богдан Дину? Румънецът е 32-годишен, висок е 196 сантиметра, а на професионалния ринг има актив от 18 победи (14 с нокаут) и 1 загуба, дошла в последния му мач срещу Джарел Милър на 17 ноември 2018. Тогава в Канзас „Голямото бебе“ го нокаутира в четвъртия рунд, пише GONG.bg.

Дину е роден в Бузау, а кариерата му логично минава първо през аматьорския бокс. През 2003-а печели световната титла в тежка категория при кадетите. При юношите има бронз на Световно и сребро на Европейско.

На 21 години изиграва първия си мач като професионалист, а оттам следва серия от 18 поредни успехи. Голяма част от мачовете са изиграни в Румъния, а има и серия от битки в Канада. Съперниците преди Джарел Милър обаче не са особено известни. Любопитен факт е, че през 2009-а Дину побеждава с нокаут и българина Николай Маринов.

Друго обаче е още по-интересно в биографията на Дину. Тъй като той съвместява боксьорската си кариера с дейността си като…агент на специалните части на Румъния! Това е елитното звено на местната полиция, което е създадено през 1995-а като част от борбата с организираната престъпност в северната ни съседка.

Като част от нея Дину влиза в акции срещу най-опасните престъпници, за освобождаване на заложници, както и спасителни акции при природни бедствия. Голяма част от дейността минава под прикритие, а има и звено, което е специализирано в обезвреждането на бомби.

Дину успешно съвместява двете си дейности като споделя, че спортните тренировки помагат на работата и обратното, тъй като всеки ден агентите прекарва три часа във физическа дейност.

И докато Кубрат Пулев е участвал в Олимпиадата в Пекин прз 2008-а, то Дину е бил част от състава на Румъния в „Олимпиадата за специални части“, включваща различни препятствия, логични упражнения и обезвреждане на бомби.

В неговия живот има и едно тъмно петно, макар и той да се оказва „без вина виновен“. През 2007-а Дину тренира в Чикаго, когато двама румънски боксьори ограбват местен магазин. Богдан обаче решава да види какво се случва и погрешка е арестуван. В крайна сметка обаче от магазина не подават жалба, така че всичко се разминава само с неприятен спомен.

Друг любопитен момент е, че всъщност Дину трябваше да се боксира на галавечерта в „Арена Армеец“, в която Кубрат победи Хюи Фюри. Румънецът трябваше да се боксира с британеца Томли Роу и дори бе в София, където взе участие в пресконференцията преди галавечерта.

Буквално часове преди шоуто обаче стана ясно, че Дину има шанс да се бие с Джарел Милър и заради това реши да не предприема рискове и отказа двубоя с Роу.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе