Българин спечели приз във фотографския конкурс на Sony

Най-добрият кадър от фотограф, роден и живеещ в България е на русенец.

Признанието е за Явор Мичев на Sony World Photography Awards за 2019-та година. Днес бяха обявени победителите в Националните награди на Световната фотографска организация и Sony.

YouTube

Снимката на Явор Мичев „Солта на морето“ (The Salt of the Sea) е избрана за най-добър кадър от фотограф, роден и живеещ в България, подаден за участие в раздел Любители на престижния световен конкурс. Кадърът е сниман през лятото на 2018 година, информира Арена медиа.

Като носител на Националната награда, Мичев ще получи най-ново оборудване за цифрова фотография от Sony, а отличената снимка ще бъде показана на изложбата на Световните награди за фотография на Sony за 2019 в Лондон от 18 април до 6 май и публикувана в Албума на Наградите за 2019 година.

Българският победител е обявен днес заедно с носителите на всички 62 национални награди и победителите в десетте категории. Журирайки рекорден брой подадени кадри от 195 страни и територии, съдиите отличиха с награди десет изключителни снимки, всяка от които отговаря напълно на спецификата на отделните категории.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе