Невинен получи 21 милиона обещетение след като е лежал 39 години в затвора

Мъж, който прекара 39 години в калифорнийски затвор заради двойно убийство, но впоследствие се оказа невинен, ще получи 21 милиона долара обезщетение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Крейг Коули винаги е твърдял, че е невинен, но през 1978 г. беше признат за виновен по обвинения в убийството на бившата му приятелка, 24-годишната Ронда и 4-годишния й син Доналд. Две години по-късно Коули, който е ветеран от войната във Виетнам, получи доживотна присъда без възможност за освобождаване. Той трябваше да изчака почти 40 години, за да бъде освободен. Коули беше помилван от губернатора на Калифорния, след като ДНК експертиза доказа невинността му. Днес той е на 71 години.

YouTube

Коули постигна споразумение с властите в Сими вали, Калифорния, в съответствие с което ще получи 21 милиона долара обезщетение. „Макар че никаква сума не може да компенсира преживяното от Коули, това споразумение е добро решение за него и нашата общност – отбелязаха властите. – Цената на евентуален съдебен процес щеше да е астрономична.“

Крейг Коули е бил осъден въз основа на показанията на съсед, уверил, че видял автомобила му да напуска местопрестъплението. Двете жертви са открити мъртви в леглата си, като младата жена е била бита, изнасилена и удушена, а синът й – удушен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе