Извършителят на 4-ворното убийство не иска да е на свобода

Отказва да излезе на свобода четворният убиец от Нови Искър Георги Георгиев, пише „България Днес“.

Младежът е обвинен, че е накълцал с брадва своите родители Иван и Ирена Ранови, малкия си брат Александър и възрастната баба Славка в семейната къща в Нови Искър. Касапницата се разиграва на 15 февруари, сочат данни от разследването.

YouTube

Георги напада първо 19-годишния си брат Александър, докато спи. После кълца бабата край печката. Майката е ликвидирана, след като се връща от пазар в местния магазин. Телата на тримата са напъхани под дюшеци на две от леглата в къщата. Четвърти е покосен таткото Иван. Той е ликвидиран щом прекрачва прага на дома си, завръщайки се от работа. Трупът му е открит от разследващи набутан под стълбище, с метнат върху него килим, разкриват криминалисти.

26-годишният Георги е арестуван и обвинен два дни след масовото клане. В момента той се намира в МВР болница, където е настанен принудително за лечение и освидетелстване. Младежът е с епилепсия и напреднал стадий на туберкулоза, има данни и за забавено умствено развитие и психично заболяване.

Георги е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена му преди седмица от Софийски градски съд. Срокът за обжалване е изтекъл, което означава, че засега той остава под стража, разкриват източници от съда.

Хората от скования от страх Нови Искър посрещат с облекчение новината, че Георги скоро няма да се върне у дома. Местните са категорични, че са готови да блокират цялата улица „Светлина“, където се разиграва убийството, и денонощно да стоят на пост, но няма да допуснат килърът да стъпи в квартала.

В момента къщата на ужасите стои заключена и никой не смее да мине покрай нея по тъмно, разкриват комшиите. Съседите твърдят, че са виждали само брата на убития Иван да обикаля наоколо няколко дни след касапницата.

„Бог да ги прости, бяха добри хора. Откакто ги погребаха, край дома им е пълно мъртвило“, коментира съсед.

Две седмици след жестокото четворно убийство случаят безспорно продължава да е най-обсъжданата тема в Нови Искър. Небивалици и слухове обикалят района. Местните дори твърдят, че след като ликвидира своите роднини, Георги два дни живее с труповете им. Озверял от глад, той се е хранил с месата им, гласи един от слуховете сред хората в квартал Кумарица.

Вероятността Георги да бъде освободен е нищожна, коментират юристи. Георги ще остане в болница до края на март. След като бъде прегледан от специалисти, те ще изготвят своето експертно заключение какво точно е здравословното състояние и психиката на младежа. Едва след това ще бъде решена съдбата му. Той или ще бъде съден за убийството на семейството си, или ще бъде затворен в психиатрия.

Младежът се яви пред Софийски градски съд преди седмица с медицинска маска на лицето и обезумял поглед. Георги видимо се затрудни от въпросите на магистратите дали разбира защо е там. В залата младежът обясни, че не е убил нарочно семейството си. Категоричен е, че действията му са повлияни от психотронни оръжия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе