Китайска фирма проявява интерес за инвестиции в Исперих

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, неговите заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров се срещнаха с представители на китайската фирма „Meide Group“, които са на посещение в региона. Те бяха придружавани от управителя на „Айваз-Н“ООД-Исперих Нух Саров, с когото се водят разговори за съвместно предприятие.

Г-н Хюсмен представи на китайските бизнесмени преимуществата от инвестиция в България и най-вече в Лудогорието. Увери ги, че подобни инвеститори имат подкрепата на държавната и местната власт. Вицепрезидентът на „Meide Group“ Ли Йонг представи фирмата, в чието ръководство участва, като един от най-големите в света производители на фитинги и метални тръби, 70% от чиято продукция се изнася в 40 държави, приходите им от продажби годишно са близо 5 милиарда долара. „Европейският съюз е важен пазар за нас, имаме интерес да инвестираме в България или друга страна“ – заяви Ли Йонг.

Г-н Хюсмен пожела успех на общата бизнес инициатива.

Освен протоколните подаръци той подари на гостите и мартеници, като им обясни символиката на българската пролетна традиция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе