Прокуратурата в Разград повдигна по две обвинения на всеки от задържани за наркооранжерията

Петимата задържани за производство на дрога от разкритата в неделя вечер наркооранжерия са привлечени като обвиняеми. Това каза пред журналисти окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Всеки от тях е с по две обвинения към момента – поотделно и в съучастие за производство, притежание и разпространение на наркотици. Предстои изготвяне на балистични експертизи на иззетите оръжия. Вероятно ще последва и трето обвинение – за незаконно притежание на оръжие. След прострелването гилзите ще бъдат изпратени в Националната база данни за проследяване на извършени други престъпления, уточни окръжният прокурор.

Иззетите веществени доказателства при специализираната полицейска операция бяха показани пред медиите. На съвместната пресконференция заместник директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов обясни, че откритият картечен пистолет „Скорпион” е забранен за притежание от частни лица.

YouTube

Гилзи от него ще бъдат изпратени в националната картотека, защото се допуска, че с това оръжие е възможно да са извършвани и тежки престъпления в страната. Всички иззети при обиските вещи и предмети ще бъдат предадени на Специализираната прокуратура.

Предстои днес да бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража” на обвиняемите.

Престъпната група и нейните действия се разработват от разградските криминалисти от юли 2018 година, след придобита оперативна информация за нов канал за разпространение на марихуана в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе