Таксиджиите искат въвеждане на видеорегистратори

След убийството на таксиметровия шофьор край Разград, от браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи продължават да настояват за задължително въвеждане на видеорегистратори в такситата, както и паник бутонът да бъде свързан със 112.

Така шофьорите щели да се чувстват по-сигурни, докато са на работа, съобщава NOVA.

YouTube

„Настоящото законодателство е за паник бутон, но този паник бутон напоследък не работи, защото той е на база на радиостанциите, а радиостанциите в последните години отпадат от употреба и всичко минава на таблети”, обясни председателят на браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов.

Кирил е един от шофьорите, който сам си е поставил видеорегистратор преди държавата да го е задължила.

„В момента той снима само навън, защото нямаме право да снима навътре в колата. Според нас това ще има много голямо въздействие”, смята Кирил Кирилов – секретар на Националния таксиметров синдикат.

Кирилов посочи, че, според статистиката, от 2016 година всяка година става минимум по едно убийство. А държавата отговаря, че подобни предложения не са постъпвали в ресорното министерство. Оттам казват и че ако такава регулация бъде въведена, то тя би следвало да бъде за сметка на превозвачите.

Засега таксиметровите шофьори се въздържали от протест, щели да изчакат държавата да поеме проблема в свои ръце.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе