Вторникът ни е пълен със слънце, но с опция за дъжд

До обяд времето ще е слънчево над цялата страна.

В часовете след това от запад на изток ще се заоблачи. Температурите днес – в интервала между 15 и 20 градуса. Вечерта и през нощта срещу сряда ще превали слаб дъжд в Северна и в Източна България, и в Стара планина. Вятърът ще е със скорост до 20-30 километра в час. В Дунавската равнина и по-конкретно в Добруджа скоростта ще е до 40-50 километра в час.

YouTube

В планините ще е слънчево, а температурите ще останат високи. Вятърът ще е силен със скорост до 40-50 километра в час. След обяд ще се заоблачи с възможност за слаби превалявания вечерта и през нощта.

В сряда до обяд са възможни слаби превалявания в планините и в Източна България. След това облачността ще се разкъса. Дневните температури ще се запазят високи до края на тази и в началото на новата седмица. Стойностите – до 20-22 градуса.

В три града на страната тази сутрин приземния атмосферен слой е с превишени концентрации на фини прахови частици. Въздухът е замърсен в Шумен, Димитровград и Смолян, но превишаването на допустимите норми не е драстично. Заради динамиката в атмосферата в следващите дни няма да има условия за сериозни концентрации на замърсители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе