Как да махнем драскотините от очилата

Често, независимо колко сме внимателни към стъклата на очилата, те доста често осъмват с повече драскотини върху себе си.

Но вместо да се ядосвате, трябва да сте наясно, че това не е непоправимо, споделя mila.bg.

YouTube

Всичко, от което се нуждаете, го има във всяко домакинство. Но не забравяйте да сложите ръкавици!

Паста за полиране на мебели

Напръскайте меко парче плат със спрея за мебели и внимателно натъркайте драскотините.

Сода бикарбонат

Тази подправка се явява като своеобразен пенкилер за всякакви несгоди, свързани със здравето, красотата, а сега и за външния вид на този такава важен аксесоар. Направете гъста паста, смесвайки содата с вода, и натъркайте стъклата с кръгообразни движения. Повторете, ако е необходимо.

Слънцезащитен крем

Не може да видите нищо от всичките драскотини по пластмасовите „стъкла“, но нямате готовност или възможност да се разделите със старите очила. Тогава ги намажете със слънцезащитен крем с фактор 50. С меко парче плат намажете и двете страни на пластмасовите лещи и полирайте, докато не започнат да изчезват.

Паста за зъби

Изберете неабразивна паста за зъби, която не съдържа вредни химикали за избелване. Натопете клечка за уши в пастата и намажете стъклата с кръгообразни движения. След това изплакнете. Повторете няколко пъти, ако драскотините са по-дълбоки

Вакса за кола

Също като спрея за мебели, така и тази автокозметика ще свърши работа за премахването на досадните драскотини. С кръгови движения полирайте повредените участъци, но само на очила с пластмасови лещи.

Суха горчица и оцет

Направете паста от тези две подправки. Нанесете с клечка за уши с кръгови движения върху драскотините и след това изплакнете.

Течност за полиране на метал

Сложете от него върху чисто парче плат и натъркайте драскотините. След това свалете полира със спирт. Тази техника е подходяща за малки и повърхностни драскотини и е много подходяща за огледални стъкла.

Бебешко олио

Върши чудеса за драскотините върху стъклата. Ако се чудите как ще изчистите мазния филм, който ще остави след себе си, ползвайте бял винен оцет или мек сапун.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе