Закриват 5 маршрутни разписания в община Кубрат

По предложение на Кмета на Община Кубрат Алкин Неби на заседание на Областната комисия по транспорт бе одобрено закриването на 5 маршрутни разписания.

Заседанието бе открито и ръководено от заместник областния управител Нурие Црънгалова. Заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед представи мотивите на местната управа за оптимизацията на маршрутните разписания. От Община Кубрат предлагат закриване на маршрутните разписания  Кубрат-Исперих – 1 брой, Кубрат-Завет – 2 броя, Кубрат-Сушево – 2 броя. Заместник-кметът обясни, че драстично е намалял пътнокопотокът.

 през последните години по тези разписания, няма желание и от страна на превозвачите да ги обслужват. На въпрос на г-жа Црънгалова Орхан Мехмед увери, че по обсъжданите маршрути има близки във времето автобусни линии. Че има преминаващи автобуси през всички населени места, през които минават петте разписания, заявиха и представителите на общините Исперих и Завет, които като заинтересовани страни бяха поканени да участват в заседанието.

Решението на комисията за закриване на петте маршрутни разписания бе взето единодушно. То влиза в сила след издаване на заповед на Областния управител.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе