15 небрандирани „бегачки“ ще ни дебнат за превишена скорост

15 високоскоростни небрандирани автомобила ще дебнат нарушители по магистрали и първокласни пътища, съобщи в Пловдив зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Тодор Гребенаров.

Т. нар. „бегачки“ ще бъдат позиционирани на отсечки, където любителите на високи скорости обичат да изпробват възможностите на колите си.

YouTube

Чрез Фонда за безопасност на движението ще бъдат закупени още 200 патрулки за сектор „Пътна полиция“, съобщи Гребенаров, предава Дарик. Това се очаква да се случи до края на годината. 120 от тях ще бъдат с високо технологични параметри.

Колите ще са комбита, за да може в тях да бъдат поставяни апаратурата и документите на съответния екип. Останалите 80 автомобила ще бъдат високо проходими, за да могат да реагират при бедствия и аварии.

Подобряването на материално техническата база е един от способите, с които министерството планира да ограничи пътния травматизъм, коментира главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов.

Контролът по пътищата ще бъде засилен, предстои закупуване и на нови камери. Следващите месеца министерството е планирало и закупуване на нови тестове за наркотични вещества.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе