Областният управител посети училище в Тодорово

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен посети ОУ“Васил Левски“-село Тодорово. На част от учениците той донесе подаръци, а с учителите им разговаря по актуални проблеми в образователната сфера.

Пред 52-те деца от училището и техните педагози г-н Хюсмен изрази удовлетвореността си, че учебното заведение не бе закрито преди две години и продължи да съществува въпреки малкия брой на децата в него. Към учителите г-н Хюсмен се обърна с апел да осигуряват качествено образование на децата, а към учениците – да учат. Той акцентира още върху важността да се усвоява добре българският език, тъй като това дава възможност децата да успеят в живота, да се изградят като пълноценни личности, полезни за себе си, за семействата си, за обществото. Г-н Хюсмен изтъкна ангажимента на правителството на Бойко Борисов към образователната сфера, припомни, че образование е и негов приоритет като Областен управител, затова посещава лично множество образователни институции, за да се запознае на място с проблемите, полага усилия и да стимулира изявени ученици.

YouTube

От името на педагогическия колектив директорът на ОУ“Васил Левски“-Тодорово Севда Енвер връчи на г-н Хюсмен Благодарствена грамота за съпричастността, усилията, помощта и личната ангажираност към институциите в образователната сфера. Седмокласниците от училището бяха подготвили музикален поздрав за г-н Хюсмен.

На 40 деца от училището в Тодорово г-н Хюсмен подари анцузи и якета, за спортните занимания в училището бяха предоставени 2 баскетболни и две футболни топки, както и федербал.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе