Стартира монтажа на LED улично осветление в село Йонково

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен посети село Йонково днес във връзка с пилотното инсталиране на нови осветителни тела в населеното място.

Г-н Хюсмен съобщи, че извън бюджетите на Областна администрация-Разград и Община Исперих е осигурил финансиране на цялостната подмяна на уличното осветление във всичките 24 населени места в Община Исперих. Общата стойност на проекта е 900 000 лева, а броят на осветителните тела, които ще бъдат подменени с нови LED-лампи, е 4500.

В Йонково днес служители от ремонтната група към Община Исперих инсталираха 5 LED осветителни тела на ул. „Васил Тинчев“ на централния площад в селото. Те са произведени от разградската фирма „Трансимпекс България“ООД, ще бъдат наблюдавани няколко месеца с оглед разхода на енергия и нивото на осветеност. На това място се провеждат сватбените тържества в селото – обясниха кметът Бейти Али и общинският съветник от Йонково Мустафа Рашид. Само през това лято сватбите в Йонково са 12 – разказаха местните хора.

Г-н Хюсмен уточни, че ще се пробват и LED осветителни тела на други фирми, за да се прецени кои са най-подходящи за осветяване на населените места в Община Исперих, след което ще започне подмяната на всички улични лампи в цялата община.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе