Още един месец „Заедно в час“ търси кандидати за учители от регион Разград

Кандидатстването за програмата за професионално и лидерско развитие на фондацията продължава до 15 април.

15 април е последният срок за кандидатстване за програмата на фондация “Заедно в час” за професионално и лидерско развитие през 2019 г. Тя подготвя завършващи студенти и хора с опит от различни професионални сфери да станат учители в български училища за най-малко две години, след което да продължат да допринасят за по-добро образование в България.

YouTube

Кандидатстването става с онлайн формуляр на сайта на “Заедно в час”. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит – тях участниците придобиват в рамките на програмата. Необходима е завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г. Подробна информация за процеса на кандидатстване може да бъде намерена на сайта на организацията.

Одобрените кандидати ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Преди това те ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици по специално разработената от “Заедно в час” програма. През януари тя стана една от общо 13-те обучителни програми на организацията, одобрени от Министерството на образованието и науката и включени в официалния регистър с обучения за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, които носят кредити на успешно преминалите ги.

Програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията. По време на двете години преподаване участниците в програмата получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище.

През септември 2018 г. програмата на “Заедно в час” спечели първо място в категориите “Най-добра обучителна програма” и “Най-добра програма за кариерно развитие” на националния конкурс “Работодател на годината” на форума “Кариера в България. Защо не?”.

За “Заедно в час”

“Заедно в час” работи за това всяко дете в България да получи достъп до качествено образование – независимо къде живее, в кое училище учи и какви са финансовите възможности на семейството му. Организацията открива, обучава и развива уменията на способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които имат желание да работят за подобряване на образованието в страната. Те стават учители за период от две години в български училища, в които учениците показват по-ниски резултати от средните за страната. След това участниците в програмата на “Заедно в час” продължават професионалното си развитие в различни области – много от тях остават да преподават в училище, други работят по политики в сферата на образованието, трети създават собствени инициативи в социалното предприемачество. Целта на организацията е участниците в програмата й да са дългосрочно ангажирани с каузата качествено образование за всяко дете в България.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в близо 50 държави

За контакти и допълнителна информация:

Люба Йорданова
екип „Маркетинг и комуникации“
Фондация „Заедно в час“ 

0899 294 430| 02 988 06 88 | [email protected] 
Collider Activity Center | бул. Цариградско шосе 111В,
София 1784 | www.zaednovchas.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе