Защо имаше Facebook срив вчера?

Причините за прекъсването на Facebook и други популярни приложения все още не са публично известни.

Вчера социалната мрежа беше на практика неизползваема, не работеха няколко от основните ѝ приложения.

YouTube

И до момента няма официално потвърждение, че проблемите са отстранени. На места дейността на популярните приложения е възстановена, информира БНТ.

По непотвърдена информация причина за прекъсването е вид кибератака, известна като „отказ от услуга“. Целта е да се спре достъпа на потребителите до важна информация или до определен сайт. Мишената се атакува с огромен обем заявки, което забавя и дори спира работата на сървърите ѝ.

Facebook, иронично, прибегна до Twitter, за да съобщи, че са наясно с наличието на проблем и работят за отстраняването му. „Знаем, че някои потребители в момента изпитват проблеми да ползват нашето семейство от приложения“, написаха от компанията.

Това е най-сериозният проблем в работата на Facebook от 2008 година. Тогава потребителите ѝ са били около 150 милиона. Днес те са близо 2.3 милиарда.

Към 19.00 ч. българско време в сряда сайтове, следящи работата на социалните мрежи, получиха 11 000 сигнала за липса на достъп. След полунощ срещу четвъртък те все още бяха известявани от много държави, че приложенията не работят пълноценно или въобще.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе